کاستوم رام چیست و چه کاربردی در تلفنهای هوشمند اندرویدی دارد؟
رام همان بخش اصلی نرم افزاری در تلفنهای هوشمند بوده که به عنوان رابطی میان سخت افزار و کاربر قرار میگیرد. در واقع در صورت نبود رام، بهرهگیری از سخت افزار دستگاه امکان پذیر نبوده و کارایی نخواهد داشت. به همین دلیل هم رام فاکتور مهمی در تلفنهای هوشمند به حساب میآید و سازندگان تمرکز زیادی روی آن دارند.
همگامی رام با سخت افزار دستگاه نکته مهمی است که سازندگان باید به آن توجه زیادی داشته باشند؛ همین موضوع باعث ایجاد تفاوت در میزان بهینگی نرم افزاری دستگاههای تولید شده توسط برندهای مختلف میشود.
علاوه بر رام رسمی که در ابتدا توسط سازنده روی تلفن هوشمند به صورت نصب شده قرار گرفته، رامهای غیر رسمی زیادی هم توسط توسعه دهندگان مختلف ایجاد شده است. این رامهای غیر رسمی که با نام کاستوم رام هم شناخته میشوند، برای مدلهای مختلفی از گوشیها موجود بوده و افراد میتوانند از آنها استفاده کنند.
اما دلیل ساخته شدن کاستوم رام برای گوشیهای مختلف چیست و اصلا چرا باید شخصی از آنها استفاده کند؟
یکی از اصلیترین دلایل برای اینکه رام رسمی دستگاه را کنار بگذراید و سراغ کاستوم رامها بروید، وجود قابلیتهای بیشتر در آنها است. در واقع دلیل اینکه توسعه دهندگان در مرحله اول برای ساخت کاستوم رام اقدام میکنند، همین قرار دادن امکانات بیشتر نسبت به رامهای اصلی است.
توسط کاستوم رامها میتوان به اکثر بخشهای رام دسترسی داشت و آنها را با توجه به سلیقه و خواست خود شخصی سازی کرد.
در کاستوم رامها برخی سرویسهای غیرکاربردی رامهای اصلی حذف شده و از این طریق با بهینگی بیشتر، سرعت بالاتری نسبت به رام اصلی در اختیار کاربر قرار میگیرد؛ به همین ترتیب سرعت کاستوم رامها معمولا از رام اصلی تلفنهای هوشمند بیشتر است. همچنین بخشهایی برای اورکلاک و افزایش قدرت CPU در این رامهای غیر رسمی ایجاد شده که توسط آنها میتوان حتی به سرعت بالاتری دست یافت.
آموزش نصب کاستوم رام سانا همراه
مرحله 1: آنلاک کردن بوت لودر گوشی
آنلاک بودن گوشی از الزامات نصب کاستوم رام است. اگر گوشی شما قبلا آنلاک شده میتوانید از این مرحله عبور کنید اما اگر قبلا گوشی خود را روت نکردهاید میبایست ابتدا این کار را انجام دهید.
نحوهی آنلاک کردن گوشی های شیائومی
مرحله 2: دانلود و نصب ADB روی کامپیوتر
برای اینکه بتوانید کاستوم رامی را روی گوشی خودتان فلش کنید باید از یک کامپیوتر واسط کمک بگیرید و حتما باید مجموعه ابزار ADB روی سیستمتان نصب شود. این ابزار به کامپیوتر شما امکان تعامل مستقیم با گوشی و اعمال دستورات خاص از جمله دستور فلش شدن رام و غیره را میدهد.
روش نصب adb بر روی انواع سیستم عامل
بعد از انجام مراحل فوق ADB روی کامپیوتر شما نصب میشود و حالا میتوانید از طریق پنجره دستورات (cmd,terminal) مستقیما دستورات خاصی را روی گوشی اندرویدی خودتان وارد و اعمال کنید. بنابراین این مرحله از نصب کاستوم رام در اندروید به پایان رسیده و نوبت به مرحله بعدی میرسد.
مرحله 3: نصب کاستوم ریکاوری
کاستوم ریکاوریها معمولا رابط لمسی دارند و امکاناتی مانند : نصب فریمور و تهیه نسخه پشتیبان از سیستم عامل را در اختیار کاربر قرار میدهند. این امکانات در ریکاوری استوک وجود ندارد.
به همین منظور برای نصب کاستوم ریکاوری مناسب به لینک زیر مراجعه کنید.
آموزش نصب کاستوم ریکاوری
**مرحله 4: دانلود کاستوم رام ساناهمراه **
در دانلود این فایل دقت لازم را صرف کنید و حتما قبل از دانلود و تصمیم گیری قطعی مبنی بر نصب کاستوم رام سانا همراه، مطمئن شوید که رام مورد نظر با گوشی شما سازگاری کامل دارد. در صورتی که رام اشتباه و ناسازگاری را دانلود کرده و دستور فلش شدن آن روی موبایل اندرویدی خود را صادر کنید با مشکل رو به رو میشوید و احتمالا گوشی شما بریک خواهد شد.
بنابراین فایل کاستوم رام سانا همراه مناسبی که قصد دارید روی گوشی فلش شود را از اینجا دانلود کنید.
مرحله 5: نصب کاستوم رام سانا همراه
حالا نوبت به اصلی ترین بخش نصب کاستوم رام در اندروید میرسد که مربوط به فلش کردن فایل اصلی کاستوم رام مورد نظر در گوشی خواهد بود. برای انجام این کار ابتدا گوشی خودتان را با کابل مناسب به کامپیوتر متصل کنید و پنجره دستوری(cmd, terminal) را هم اجرا نمایید.
برای وارد شدن به محیط ریکاوری دستور زیر را وارد میکنیم.
adb reboot recovery
با وارد کردن این دستور وارد محیط زیر می شوید.
حالا از منوی کاستوم ریکاوری گزینه Factory reset و سپس Format Data را انتخاب کنید و در صورت نیاز با انجام این پروسه موافقت به عمل آورید. دقت داشته باشید که انجام این کار به طور کامل بستر نرم افزاری گوشی را فرمت میکند. بعد از اینکه پیغام “Successful” روی صفحه گوشی نمایان شد کلید بازگشت به عقب را انتخاب کنید و گزینه format cache partition را بزنید.
سپس گزینه yes را انتخاب نمایید تا پروسه حذف این اطلاعات در کاستوم ریکاوری آغاز شود. کمی منتظر باشید تا این پروسه به پایان برسد.
بعد از این مراحل به صفحهی اول ریکاوری برگردید و گزینه apply update را بزنیدو بعد aply from ADB را بزنید.
حالا نوبت به دستور اصلی نصب کاستوم رام سانا همراه میرسد که باید از طریق کامپیوتر و ADB وارد شود.
دستو زیر ر تایپ کنید و کلید اینتر را بزنید.
adb sideload ROM.zip
توجه داشته باشید که به جای ROM.zip باید آدرس فایل zip مخصوص گوشی خود را وارد نمایید.
برای مثال: adb sideload sana-5.1-20201221-SANA_Public-lavender.zip
پس از وارد کردن دستور فوق صفحهی گوشی به شکل زیر تغییر میکند
و پس از پایان باید بر روی reboot بزنید تا گوشی مجددا راه اندازی شود و وارد سانا موبایل شوید .